lørdag den 26. november 2016

Dejlige vegetariske Samosa'er ala Lotte


DEJ:
200g. groft speltmel og 100g. groft rugmel. (Andre melsorter kan bruges!)
1 æg (Kan udelades!) 1 dl. olie, 1 tsk.salt, 1 del. vand.
Rør dejen, saml den og lad den hvile i mindst en time.
(Jeg har fået 18 Samosa'er ud af denne mængde dej.)

FYLD:
Kartofler, gulerødder, rødløg, hvidløg, ingefær og (frosne) ærter.
Alt undtagen ærter, koges i mindre tern til de er godt møre.Man kan evt, som jeg, lade fyldes stå og dampe af, inden stegning.

KRYDDERIER:
Masala, kommen, gurkemeje, urtesalt, chili og paprika.

PÅ PANDEN:
Olie på panden og krydderierne svitses. Alt væde hældes fra fyld og det hele steges længe ved svag varme, mens det vendes og småmoses.

FYLD I DEJ:
Dejen rulles ud og med en lille skål stikkes runde stykker ud.
Der lægges en skefuld fyld på den ene halvdel, der bukkes sammen, vædes i kant med lidt vand og kanten pressen forsigtig sammen med en gaffel.
Bages i varmluftsovn i ca. 20 min. ved 200 grader.

SERVERING:
Som tilbehør til suppe eller salat.

VELBEKOMME!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar