søndag den 29. december 2013

Godt nytår og skøn råkost!

På et tidspunkt virker fyldte chokolader, marcipankonfekt, gløgg og æbleskiver m. meget mere af julens mange fristelser - ikke tillokkende mere - og det er tid til at vise omsorg og solidaritet for kroppen og give den noget velfortjent næring. Men det betyder ikke, at sanserne ikke fortsat skal stimuleres og glædes.


Råkost med spidskål og rodbeder.

1: Rodbede, gulerødder, ingefær, spidskål og æbler rives i husholdningsmaskinen eller på rivebrættet.
2: Blandes med lidt olie, jeg har brugt valnøddeolie. Olien lægger sig som en hinde om hvert stykke,  så vitaminerne ikke undslipper.
3: Det hele blandes sammen med solsikkekerner, en smule birkesød, rosiner og lidt appelsinjuice.

Alternativt kan bruges:

Jordskokker, tranebær, appelsinstykker, hvid/rødkål, nødder, hyldeblomssaft.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar