mandag den 6. februar 2012

Lottes lette dåsemad: Chili sin carne.

Til to personer. En dåse flåede, hakkede tomater og en dåse bønner og en lille bitte dåse tomat puré. Hakket rødløg og groft hakket rød peberfrugt , dampkogte kartofler og gulerødder i tern, tørret chili i flager, en urteterning og nogle fed hvidløg, urtesalt og rosmarin. Tilpas konsistensen med vand, soya mælk eller ko mælk.

Rødløg og peberfrugt svitses i olie inden det blandes i gryderetten lige inden servering.

Servering: Med lidt grøn salat og lune brød, en skål creme fraiche til, hvis det brænde på tungen. Her dur vand nemlig ikke.
Hertil anbefaler jeg Indian Ale fra Rise bryggeri eller anden let pilsner.

Denne ret har jeg lavet til en gæst som var meget begejstret.

Både hakkede flåede tomater og bønner kan købes økologisk. Det kompenserer lidt for, at det er på dåse.
Chili con Carne betyder Chili med Kød. Chili sin Carne betyder chili uden Kød. I virkeligheden burde retten hedde Bønner i Chili.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar